Kovács Soma: egyéni csúcs a vb-n

A lengyelországi U20-as atlétikai világbajnokságon résztvevő  magyar válogatott tagja lehetett Kovács Soma, az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. színeit képviselő gyaloglója is, aki egyéni csúccsal hálálta meg a rendkívüli lehetőséget.

A Bydgoszcz városában nemrégiben megrendezett erőpróbáján a 157ország,1533 indulója között 12 magyar sportoló is volt.  A megnyitó ünnepségen a magyar zászlót a Földes Gimnáziumban idén érettségiző Kovács Soma vihette.  Az erős mezőnyben 5 nap alatt,  5 döntős szereplés volt a mieink  mérlege, miközben egy U20-as országos-, illetve négy egyéni csúcsot is elértek versenyzőink. Az egységes, egymásért szurkoló magyar  küldöttség tagja volt Szűcs József, a Miskolci Sportiskola gyalogló szakág-vezetője is.

Kovács Soma a 10 km-es gyaloglásban eddigi legjobbját teljesítette: 43:41,91  perces ideje az erős mezőnyben a 28. helyhez volt elegendő, mely az európaiak között a 12. pozíciót jelentette. Kovács Soma egyéni csúcsa előrelépést jelentett számára  az U20-as Európa-ranglistán, ahol jelenleg a 14. helyet foglalja el.

Képek: