Megyei úszó-díjátadó, már tizennegyedszer

A B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetség a 2004-ben elindított, így már tizennegyedik díjátadó ünnepségét március 3-án rendezte meg Miskolcon. A 2016-os eredmények alapján odaítélt jutalmakat a megyeháza Dísztermében adták át az arra érdemeseknek.

A sportolók, edzők, testnevelők, támogatók és nem utolsó sorban a hatalmas áldozatok hozó, nélkülözhetetlen segítséget nyújtó szülők által zsúfolásig megtöltött teremben elsőként Bánné Dr. Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke kapott szót, aki az egyéb elfoglaltsága miatt távol maradni kényszerülő Török Dezsőnek, a B.-A.Z. Megyei Közgyűlés elnökének köszöntőjét olvasta fel. Ezt követően Kiss Attila, a B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetség elnöke a tavalyi szezont is értékelő beszédével üdvözölte az egybegyűlteket.

Az ünnepség legrangosabb elismerését a „B.-A.-Z. Megye Legjobb Úszója – 2016” díj jelentette, melyet a korosztályos magyar bajnokságot nyert sportolók kaphatták meg. Az országos Cápa Bajnokságon 200 m mellen legjobbnak bizonyuló 11 éves Esztián Petra (MVSI), az országos ifjúsági bajnokságon 200 m mellen, az országos serdülő bajnokságon 100 és 200 m mellen, valamint a kassai  CECJM Közép-Európai Országok Junior Válogatott Találkozóján 100 m mellen és a 4x100 m vegyes-váltó tagjaként győztes Vécsei Réka (MVSI), a rövidpályás szenior ob-n 200 és 400 m gyorson országos csúccsal, valamint 50 és 100 m gyorson bajnok Tamasekné Baranyi Judit (Miskolci Vízművek SC) és a szintén a rövidpályás szenior bajnokságon,  a 100 m pillangón és a 200 m vegyesen országos csúccsal, továbbá 50 m pillangón és a 100 m vegyesen is nyertes Hatvani János (Miskolci Vízművek SC) vehette át ezt a díjat.

A folytatásban jutalmat kaptak a megye, valamint a klubok eredményes úszói, eredményes amatőr úszói.  A megyei szövetség különdíjakat is kiosztott az összejövetelen.  A legmagasabb LEN-pontot elért versenyzőnek járó ajándék Vécsei Rékát illette meg, aki a kassai CECJM Közép-Európai Országok Junior Válogatott Találkozón a 200 m mellúszásban  797 pontot ért el. Az ehhez társuló 2:30.00 perc új országos korosztályos rekordot jelentett, melyet addig Sydney olimpiai bajnoka, Kovács Ágnes tartott.  A „B.-A.-Z. Megye Kiváló Nevelőedzője 2016” díjat Sajgó László, a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) tehetséges fiatal trénere (mások mellett Vécsei Réka felkészítője) vehette át.

A B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetségben végzett társadalmi munkájáért  Hölcz Péter, a szervezet  főtitkára kapott ajándékot. A „B.-A.-Z. Megye Úszósportjának Kiváló Támogatója - 2016”  elismerést a Mezőkövesd SE-t segítő Jacsó Kft., és a Swimming Pentathlon Clubot támogató Prekob Viktória kapta meg, míg a szövetség MÉDIA-díját Szűcs István újságíró-szerkesztő kapta meg.

A díjak átadásában közreműködött  Bánné Dr. Gál Boglárka,  Tóth Veronika, a miskolci polgármesteri hivatal sportreferense, Kiss Attila, Hölcz Péter és dr. Bogyay Ferenc, a megyei sportszervezet elnökségi tagja.

A kötetlen beszélgetésre is alkalmat kínáló állófogadással befejeződő eseményen a miskolci Glori-Art Brass fúvós négyes színvonalas műsorral kedveskedett a jelenlevőknek.

Képek: