Vanczák nyerte az Avas Open-t

A „Chess in the City 2017” sorozat részeként október 23-án rendezték meg Miskolcon a XX. AVAS Open nemzetközi értékszám szerző sakkversenyt, melynek a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda adott otthont. A dr. Kriza Ákosnak, Miskolc polgármesterének fővédnökségével, a DVTK támogatásával a B.-A.-Z. Megyei Sakkszövetség által életre hívott, 7 fordulós megmérettetésen 31 sportoló ült asztalhoz.

A versenyen Vanczák Tamás, az MVSI Miskolci KisBocsok SSE Fide-mestere személyében új bajnokot avattak. Vanczák Attila edző munkáját dicséri, hogy - a győztes mellett - az első hat helyezett között még négyen az egyesület színeit képviselték. A legjobb női versenyző különdíját Szabó Andrea (Edelényi Városi SE) vihette haza, de szintén tárgyjutalmat kapott az ifjúsági korú Bakó Martin (Edelényi Városi SE) és a szenior Balogh Farkas (DVTK) is. A rendezők díjazták a legfiatalabb és a legidősebb indulót: a 7 éves Szabó Ákost (DVTK) és a 85 esztendős Kincses Lászlót (Kazincbarcikai VSC) is.

Végeredmény: 1. Vanczák Tamás, 6 pont, 2. Pribelszky Bence, 5,5 pont, 3. Horváth Péter (Szirmabesenyő SSE) 5,5 pont, 4. Kassay Krisztián, 5 pont, 5. Papp Levente, 4,5 pont, 6. Csendi Balázs, 4,5 pont.

Képek: