Birkózó bajnoki érmek reményében

Kilenc miskolci sportolóért szurkolhatunk szombaton, a Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) Nonprofit Közhasznú Kft. és a Diósgyőri VTK birkózó szakosztály által megrendezendő idei serdülő, szabadfogású birkózó országos bajnokságon, egyben Szalontai Zoltán Emlékversenyen.

- Eredetileg Tatabánya lett volna a helyszíne ennek az országos bajnokságnak, de ők a helyi kézilabda csapat BL-mérkőzése miatt visszaléptek a rendezéstől, így kaptuk meg mi a felkérést a Magyar Birkózó Szövetségtől – hangsúlyozta Deák Bárdos Mihály főszervező, a Miskolc Városi Sportiskola szakmai vezetője az esemény részleteit ismertető sajtótájékoztatón, kedden délelőtt, a Kemény Dénes Városi Sportuszoda VIP-termében. – A felkérés igazodik azon célunkhoz, hogy évente több, hasonlóan nívóst erőpróbát hívjunk életre a borsodi megyeszékhelyen. A 2002, 2003 és 2004-es születésű sportolókat felvonultató versennyel méltó módon emlékezünk meg Szalontai Zoltánról, a Diósgyőri BC Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, olimpiai 8. birkózójáról, szakedzőről, aki 2005-ben hunyt el. A Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában három küzdőteret alakítunk ki, melyeken a hat területi kvalifikációs állomásról feljutott, mintegy 150 sportoló, 13 súlycsoportban méri össze tudását. 10 órakor Rakaczki Zoltán polgármesteri sportbiztos, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője nyitja meg a magyar bajnokságot, mely 10.30-kor veszi kezdetét.

Lakatos Győző, az MVSI-DVTK birkózó szakág-vezetője elmondta, edzőként is örültek neki, hogy sportolóik hazai környezetben mérkőzhetnek meg hazánk korosztályos legjobbjaival, hiszen így a családtagok közül mindenki ott lehet szurkolóként a küzdőtér körül.

- Az MVSI-DVTK színeit kilenc fiatal képviseli a bajnokságon, akik közül szinte mindenki dobogó-esélyes, ami azt jelenti, hogy jól állunk ebben a korosztályban – fogalmazott Juhász Sándor, az MVSI- DVTK edzője. – Ezen belül két-három bajnoki címben is reménykedünk. Az egyéni jó szereplés mellett, a csapatversenyben szeretnénk az élen végezni, melyre minden esélyünk meg van.   

 

Képek: