Edzői/Csapatvezetői Tájékoztató

Tisztelt Kollégák!

Nagy tisztelettel és örömmel üdvözlünk Benneteket Miskolcon a Kemény Dénes Városi Sportuszodában megrendezésre kerülő XXIII. Víz Világnapi nemzetközi úszóversenyen. Engedjétek meg, hogy néhány fontos és hasznos információval szolgáljunk a versennyel, illetve a folyamatos lebonyolítással kapcsolatban.

  • Parkolási lehetőség korlátozott számban – természetesen ingyenesen – a Sportuszoda előtti parkolóban, illetve az Egyetemi Körcsarnok füves területén biztosított. Kérem, hogy az út mentén ne parkoljatok, mert büntetik és baleset veszélyes. A parkolásban illetve az eligazodásban a Miskolci Közterület Felügyelet munkatársai fognak segíteni.
  • Legyetek szívesek felhívni a sportolóitok figyelmét, hogy az értéktárgyakért, ill. azok elvesztéséért felelősséget nem vállalunk!
  • Szombat este a létesítmény OB I-es vízilabda mérkőzésnek ad otthont, ezért kérjük, hogy SEMMIT ne hagyjatok a medencetérben. Polifoamot se! Az itt hagyott tárgyakért felelősséget vállalni nem tudunk!
  • Az öltözők medencetér felőli ajtaját a bemelegítés után bezárjuk, kivétel a BÉKA öltöző. Ezt az öltözőt ÁTJÁRÓ feliratú tábla jelzi. Itt tudnak a sportolók bejutni a medence térbe, ahol egy „edzői zónát” alakítottunk ki, melyet kordonnal zártunk le, hogy ne zavarja a versenybíróság elnökének és a stílusbírónak a munkáját. Az „edzői zóna” a FÓKA és a CÁPA öltöző közötti kordonnal lezárt terület. Közlekedni a főbejárattal szembeni lépcsősoron lehet, illetve a versenybírói iroda melletti lépcsőn.
  • Jelentkezni az 50 méteres versenyszámra az utolsó öltözőben, a CÁPA öltözőben kell. A többi versenyszámra (100-200-400-800-1500 méter ill. a váltók) a FÓKA öltözőben kell jelentkezni. Ezt szintén tájékoztató táblák jelzik.
  • A versenyirodába kizárólag a csapatvezetők léphetnek be.
  • Kérjük az edzőket, tájékoztassák versenyzőiket, hogy a nagyszámú érdeklődés miatt az indításnál az un. ráindítást alkalmazzuk. Ez azt jelenti, hogy a célba érkezés után a versenyző a vízben a kötélen kapaszkodva, kb. 50-100 cm-re a paneltől várja a következő indítást. Majd ezt követően oldalt hagyhatja el a medencét a sportoló.
  • Az eredményhirdetés a csatolt rend szerint lesz megtartva. Kérjük ennek pontos betartását, a versenyzők időben jelenjenek meg!

A verseny minél zavartalanabb lebonyolítása, a versenyzők kényelme és nem utolsó sorban az ide vonatkozó szabályok betartása érdekében, kérjük a tisztelt sportvezetők, edző kollégák közreműködését a minél kisebb kísérői, szülői létszám részvételének érdekében.

Kívánunk a versenyre jó eredményeket és Miskolcon jó szórakozást.

Hölcz Péter
versenyigazgató