Miskolc MJ Város Önkormányzata 2009. júniusi közgyűlésén hozott 139/31.739/2009. sz. határozata alapján a kötelező iskolai úszásoktatást 2009. szeptember 01-től az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. irányítja és koordinálja.

Miskolc Város Önkormányzata és a Sportiskola fontos feladatának és céljának tekinti, hogy az alsó tagozat befejezésére a gyermekek megtanuljanak úszni.

Egyik legfontosabb változás a korábbi évekhez képest, hogy az iskolai úszásoktatás nem egy háromhetes tanfolyam, hanem egy több lépcsőben végrehajtásra kerülő projekt, melyet Miskolc Város Önkormányzata finanszíroz. Ennek részei a következők:

  • 10×50 perces óvodai vízhez szoktatás és úszásoktatás óvodás korúaknak.
  • 10×50 perces kötelező iskolai úszásoktatás az 1. osztályos tanulók részére.
  • 15×50 perces kötelező iskolai úszásoktatás a 2. osztályos tanulók részére.

Az 1. osztályosok az iskolai tanév második félévében, a 2. osztályosok pedig az első félévben kerülnek beosztásra.
A kötelező iskolai úszásoktatás felelőse a Sportiskolában Hölcz Péter 20/936-7404.

A térítésmentes oktatásra a diákokat bérelt autóbusz szállítja az uszodába.

Az oktatást szakképzett edzők és úszóoktatók végzik. A szükséges felszerelés a gyermekek részére: úszósapka, úszódressz vagy fürdőruha, papucs, törölköző vagy fürdőköntös.

Az első alkalommal a gyermekek balesetvédelmi oktatásban részesülnek és megismerkednek az uszodai házirenddel. A 13. ill. 8. foglalkozás nyílt óra, amely azt jelenti, hogy a szülők megnézhetik az oktatást.

Az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. szeretne egy új szolgáltatással kedveskedni a szülők és gyermekeik részére. A nyílt napon lehetőség van fotót rendelni, mely az oktatás ideje alatt készült a gyermekekről, ill. az osztályról. Az indexképek megtekinthetők az uszoda előterében.

A kötelező iskolai úszásoktatás után az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. keretein belül (tagdíj ellenében) lehetőség van arra, hogy gyermekük tökéletesítse tudását, részt vegyen az úszóedzéseken. Amennyiben az úszás nem nyerte el az Ön és gyermeke tetszését, a Sportiskolában még 15 sportág (asztalitenisz, atlétika, birkózás, judo, kajak-kenu, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, sakk, ökölvívás, röplabda, sakk, tájfutás, torna, úszás) közül választhatnak. Kérjen segítséget az oktatóktól, akik szívesen tájékoztatják a lehetőségekről.