A VIII. Miskolci Sportiskola Kupa elnevezésű úszóversenyt május 14-15-én rendezik meg a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. A nagy népszerűségnek örvendő, ezúttal is teltházasviadalra 24 csapat, 352 versenyzőjének a nevezését fogadták el a házigazdák.

Az esemény részleteit ismertető, a verseny helyszínén megtartott keddi sajtótájékoztatón megjelenteket Deák-Bárdos Mihály, a rendező Miskolci Sportiskola szakmai vezetője köszöntötte, akitől megtudhattuk, hogy a B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetséggel közösen életre hívandó viadalra mindössze egy nap alatt telt be a járványügyi szabályok szerinti maximális létszám. 

Hölcz Péter, a Miskolci Sportiskola versenyigazgatója, a Magyar Úszó Szövetség Észak-magyarországi régióvezetője, a B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetség főtitkára elmondta, hogy töretlenül nagy az érdeklődés az erőpróba iránt, leginkább a jól megválasztott időpont és a megszokottan magas színvonalú rendezés miatt.  A sportolók a közelgő korosztályos magyar bajnokságok előtt Miskolcon is tudnak szintidőket úszni, ami szintén csábító lehetőség. Ráadásul a házigazdák felvállalnak olyan, sok rendező által nem kedvelt versenyszámokat is, mint a 400 m gyors, vagy a 400 m vegyes. Összesen 31 versenyszámot rendeznek a pénteken 14 órakor, szombaton 10 órakor kezdődő megméretésen, melyre 24 hazai egyesület 352 sportolója nevezett. A 215 eredményhirdetést – a fertőzés veszély elkerülése érdekében – ezúttal sem tartják meg. Az érmeket az edzők vehetik át az uszoda előterében, majd ők oszthatják ki azokat tanítványaiknak. A Covid-19 járvány miatt valamennyi sportolónak ki kell töltenie és belépéskor leadnia egy nyilatkozatot, továbbá lesz testhőmérséklet mérés, kézfertőtlenítés is. A medence-téren kívüli szájmaszk használatát biztonsági őrök felügyelik majd.

A létesítmény kapacitását, biztonságos terhelhetőségét figyelembe véve, a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében a szülők, nagyszülők – hasonlóan az eddigi két, pandémia alatt rendezett miskolci versenyhez – ezúttal sem tekinthetik meg a helyszínen a futamokat.

A Kemény Dénes Városi Sportuszoda május 14-én, pénteken 12 órától, illetve május 15-én, szombaton egész nap zárva lesz a nagyközönség előtt. Szabó László, a Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetője elnézést kért az ebből adódó esetleges kellemetlenségekért, majd kiemelte: ilyenkor a sportoló gyermekeké a főszerep.

KÉPALÁÍRÁS:

Hölcz Péter (jobbról), Deák-Bárdos Mihály és Szabó László a sajtótájékoztatón.

(Fotó: Kamarás Péter)