A Miskolci Sportiskola két fiatal versenyzője egyaránt figyelemre méltó eredményt ért el az elmúlt hétvégén. A még csak 15 esztendős Lövei Vanda a népes mezőnyt felvonultató budapesti NATO Run utcai futóverseny 10 km-es számában állt rajthoz és kiváló tempójának köszönhetően, 40 percen belüli remek idővel az abszolút harmadik helyet harcolta ki a nőknél. Vanda teljesítményének értékét növeli, hogy a győzelmet a tokiói olimpián 12. helyen végzett, újbudai színekben versenyző triatlonos, Bragmayer Zsanett szerezte meg, míg az ezüstöt a linzi maraton korábbi bronzérmese,  Szekeresné dr. Bakonyi Fruzsina vihette haza.

A 12 esztendős Erdődi Péter Salgótarjánban indult, a Spartan Kid elnevezésű kétnapos versenyen volt érdekelt. Péter szombaton megnyerte a 4,2 km-es, 22 akadállyal nehezített futamot, majd másnap két futamban is megismételte ezt a nagyszerű teljesítményt.

Mindkét sportoló edzéseit Zámbori „Athosz” Zoltán irányítja.

Eredmények

NATO Run:Női 10 km, abszolút: 1. Bragmayer Zsanett (Uniqa Team Újbuda) 36:43 perc, 2. Szekeresné dr. Bakonyi Fruzsina (Footour Sport Club) 38:05, 3. Lövei Vanda (Miskolci Sportiskola) 39:33.