Hagyományos nemzetközi úszóversenynek ad otthont november 5-6-án a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszoda. A Miskolci Sportiskola és a B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetség a 34. Bitskey Zoltán Emlékversennyel és a 27. Testvérvárosok Kupájával kínál megméretési lehetőséget a sportág képviselőinek.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Hölcz Péter, a Magyar Úszó Szövetség Észak-magyarországi régióvezetője, a Miskolci Sportiskola versenyigazgatója, Kiss Attila, a megyei szövetség elnöke és Szabó László, az uszodát üzemeltető Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetője ismertette a részleteket.

Hölcz Péter egyebek mellett elmondta, hogy ezúttal 33 versenyszámot kínálnak a sportolóknak a pénteken 14:00 órakor, míg szombaton 9:30 órakor kezdődő erőpróbán. Ami a résztvevőket illeti, a  béka korcsoportosok, azaz a 2014-es születésűektől kezdve a nyílt kategóriáig minden korosztály rajtkőre léphet. Összesen 1840 rajt lesz.

A versenyt ezúttal a csíkszeredaiak és a kassaiak avatják nemzetközivé, akikhez az ország minden részéből 18 hazai klub képviselői csatlakoznak. A 342 sportoló 156 eredményhirdetésen lenne érdekelt, de hagyományos ceremóniát ezúttal nem tartanak, az edzők kapják meg az érmeket és ők osztják ki azokat tanítványaik között.

A Covid-járvány miatt a szülőket és a rokonokat arra kérik, hogy elektronikus formában, otthon kövessék az eseményeket. Az uszoda november 05-én, pénteken 11:00 órakor bezár, legközelebb november 7-én, vasárnap nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

Hölcz Péter (jobbról), Kiss Attila és Szabó László a Kemény Dénes Városi Sportuszodában megtartott sajtótájékoztatón. (Fotó: Kamarás Péter)