Hajdu Áron-dobogón

Hajdu Áron, a Miskolci Sportiskola kiváló atlétája három aranyérmet nyert a nemrégiben, Győrben megrendezett serdülő (U16) korcsoportos országos bajnokságon.

László István tanítványa az ob-t megelőzően, szeptember elején, a csehországi Brno-ban részt vett a 15 ország korosztályos indulóit felvonultató nemzetközi versenyen, ahol 7,27 mp-es egyéni csúccsal megnyerte a 80 indulót felvonultató 60 m-es síkfutást. A verseny 17 éves történetének ő az első magyar győztese.

Hajdu Áron a fedettpályás bajnokságon begyűjtött három aranyérme után a győri szabadtéri bajnokságon is triplázott, méghozzá hatalmas egyéni csúcsokkal. Áron a távolugrás és az ötösugrás mellett megnyerte a 100 méteres síkfutás bajnoki aranyérmét is, mellyel kiérdemelte az egykori DVTK-s sikeredző, Bánhidi Béla özvegye által alapított  emlékverseny győztesének járó különdíjat is. Ő lett az első miskolci atléta, akinek sikerült ezt elérnie.

Áron a 2022-ben kiharcolt hat egyéni bajnoki címével a teljes magyar utánpótlás mezőny legeredményesebb atlétája lett. 

Öt nemzet válogatott viadalán

A Magyar Atlétikai Szövetség nemrégiben értesítette ki a Miskolci Sportiskolát, illetve az érintett atlétákat arról, hogy számítanak rájuk a szeptember 24-én, a csehországi Znojmo városában megrendezendő U16-os cseh, horvát, magyar, szlovák, szlovén válogatott viadalon. Hajdu Áron 100 méteren, távolugásban és ötösugrásban bizonyíthat, míg az ob-ezüstérmes Pocsai Levente az 1500 méteres akadályfutásban mérettetheti meg magát a nemzetközi mezőnyben.

Eredmények

Serdülő (U16) OB, Győr

Fiúk:

100 m: 1. Hajdu Áron (Miskolci Sportiskola), 11,17 mp
Távolugrás: 1. Hajdu Áron (Miskolci Sportiskola) 6,64 méter
Ötösugrás: 1. Hajdu Áron (Miskolci Sportiskola) 19,48 méter

Lányok:

100 m: 7. Boldogh Boróka (Miskolci Sportiskola) 13,12 mp

Hajdu Áron-dobogón
A 100 méteres síkfutás eredményhirdetése Győrben: a dobogó közepén Hajdu Áron, előtte edzője, László István és özvegy Bánhidi Béláné, az emlékdíj alapítója. (Fotó: Magánarchívum)