„Versenyben a környezetért” mottóval rendeznek nemzetközi úszóversenyt március 24-25-én Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. A III. Szelektív-kupa keretében megemlékeznek a „Víz Világnapjáról” is.

A kétnapos versenyt – a hatvani Szelektív Hulladékhasznosító és Környezetvédelmi Nonprofit Kft. megbízásából – a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. rendezi meg, társrendező a B.-A.-Z. Vármegyei Úszó Szövetség.

Az erőpróba szervezőinek célja – a színvonalas versenyzési lehetőség biztosítása mellett – felhívni a fiatalság figyelmét vizeink védelmének fontosságára. Ezzel párhuzamosan legalább ennyire fontos annak tudatosítása, hogy szelektíven gyűjtsük a hulladékot, figyeljünk oda a környezetünkre, az ökológiai lábnyomunk optimalizálására.

A III. Szelektív-kupán a 2015-2016-os korcsoporttól kezdve a felnőttekig valamennyi korosztály számára megméretési lehetőséget biztosítanak. A szervezők 14 hazai klubból, valamint Kassáról és Csíkszeredáról érkező 258 sportoló nevezését rögzítették, akik 1285 rajtot teljesítenek majd. Megyénket a házigazda Miskolci Sportiskola mellett, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub és a Swimming Penthatlon Club sportolói képviselik.

A program pénteken 14.00 órakor kezdődik, amikor is mind a négy úszásnemben a 100 méteres számok, a 400 m vegyes, illetve az 1500 m gyors szerepel az „étlapon”. A szombati folytatásban, 9.30 órától az 50 és 200 méteres mell, gyors, hát, pillangó futamokban, valamint a 400 m gyors számokban osztanak majd érmeket. Mivel versenyszámonként több évjáratot is értékelnek, így összesen 170 eredményhirdetés lesz.