Zámbori Zoltán (balról), Hunyadi Levente, Kántor Vince, Lázár Simon, Deák-Bárdos Mihály, Kántor Benedek és Herczeg Áron. (Fotó: Kamarás Péter)

Az augusztus 19-21. között Angliában, Bath városában megrendezett laser-run világbajnokságon kiválóan szerepelt Miskolci Sportiskolás versenyzők és edzőik vettek részt azon a sajtótájékoztatón, melyet szeptember 12-én, kedden délután tartottak a Kemény Dénes Városi Sportuszoda VIP-termében.

A házigazda szerepét betöltő Deák-Bárdos Mihály, a Miskolci Sportiskola szakmai vezetője köszöntőjét követően gratulált az U15-ös korcsoportban egyéni világbajnoki címet kiérdemlő Herczeg Áronnak, valamint a vele együtt csapatban vb-ezüstérmes Kántor Benedeknek és Kántor Vincének, csakúgy, mint az U13-as magyar csapat tagjaként világbajnoki aranyat kiérdemlő Lázár Simonnak. Kijárt az elismerés Hunyadi Leventének, a Miskolci Sportiskola öttusa szakosztályvezetőjének-edzőjének, és Zámbori Zoltánnak, a sportolók atlétika edzőjének is.

A szakmai vezető elmondta, hogy az egyéni világbajnoki címet kiérdemlő Herczeg Áront külön is megjutalmazzák majd. Deák-Bárdos Mihálytól megtudtuk azt is, hogy a fiatalok további fejlődése, az öttusába való sikeres áttérése érdekében együttműködési szerződést kötnek a Diósgyőri Vívó Egyesülettel, illetve a tervek között szerepel, hogy – a lovaglást jövőre végleg felváltó – akadálypályát létesítsenek Miskolcon.

Edzői szavak
– Az U15-ös csapatban most világbajnoki ezüstérmet szerzett három sportoló 2019-ben csatlakozott a szakosztályhoz, míg Lázár Simon az idei év májusától van nálunk – fogalmazott Hunyadi Levente. – A világbajnokság selejtezőiben okosan tartalékoltak versenyzőink, nem kihajtva magukat jutottak be a délutáni döntőbe. A fináléban minden sportiskolás lövészete – a nagy stressz miatt – elmaradt a korábbi, hazai teljesítményétől, de szerencsére a futás jól ment, így sikerült kiváló eredményeket elérniük a srácoknak. 

Zámbori Zoltán: – Kicsit formabontó módon készültünk a világbajnokságra. Köztudott, hogy az öttusázók mezei futással, és rekortán pályán végzett edzésekkel dolgoznak, jellemzően mi is ezt tettük. Ami újdonságot jelentett, a vb előtt egy egyhetes edzőtábort tartottunk, ahol kimondottan terep-, és hegyifutó edzéseket végeztünk. Ebből a táborból visszatérve rágyorsítottunk a táborban megerősített állóképességre, és ez jól jött ki, mert életük formáját tudták nyújtani a fiúk. Ami pedig a lövészetet befolyásoló stresszt illeti, minél több nemzetközi rutint szereznek a srácok, annál kevésbé lesz probléma ezen a téren is.