A XI. Miskolci Sportiskola Kupát, egyben XXVIII. Víz Világnapi Nemzetközi Úszóversenyt április 5-6-án rendezik meg Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. A rangos eseményre hazánk képviselőin kívül további három nemzet sportolóit várják.

A népszerű, kétnapos eseményt a Miskolci Sportiskola Nonprofit Kft. rendezi meg. Hölcz Pétertől, a Miskolci Sportiskola versenyigazgatójától, a Magyar Úszó Szövetség regionális vezetőjétől tudtuk meg, hogy a pénteken 14 órakor kezdődik a nemzetközi esemény, ezt megelőzően, 13.45 órakor lesz a megnyitó, ahol Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere üdvözli majd az egybegyűlteket. Szombaton 9.30 órakor indulnak a futamok.

  • A 2016-es születésű sportolóktól kezdve a felnőttekig minden korosztálynak versenyzési lehetőséget biztosítunk – hangsúlyozta Hölcz Péter. – Túl vagyunk egy felkészülési cikluson, így lehetőség van a teljesítmények értékelésére, illetve a későbbi országos bajnokságok szintidejének teljesítésére is.  Az 50 méteres számoktól a 400 méter gyorsig és vegyesig összesen 30 versenyszámot kínálunk. 14 hazai klubból, valamint Kassáról, Eperjesről, Iglóról, Ungvárról, Nagybányáról és Marosvásárhelyről 320 versenyző adta le a nevezését, akik közel 1500 rajtot produkálnak majd. A futamok befejeztével 143 eredményhirdetést tartunk.  A rendező Miskolci Sportiskola kimagasló létszámban, több, mint 40 fővel vesz részt a versenyen. Rajtuk kívül megyénket az Ózdi Úszó Klub és a Swimming Penthatlon Club képviseli még. 

Korlátozott nyitva-tartással

A nemzetközi úszóverseny,illetve a vasárnapi öttusa versenymiatt a Sportuszoda nyitva-tartása az alábbiak szerint alakul:

  • április 5., péntek: 9:00-tól ZÁRVA
  • április 6., szombat: ZÁRVA
  • április 7., vasárnap: 14:00-tól ZÁRVA.