Évet zártunk és jutalmaztunk

A Miskolci Sportiskola június 19-én, Művészetek Házában tartotta meg hagyományos évzáró gáláját. Az ünnepi eseményen értékelték az elmúlt esztendőt, illetve megjutalmazták a kiemelkedő teljesítményt elért sportolókat.

A Himnusz elhangzását követően – Hollósy András műsorvezető kérésére – elsőként Illyés Miklós,a Miskolci Sportiskola ügyvezetője köszöntötte az egybegyűlteket.

  • A Sportiskola tavaly ünnepelte alapításának 25. évfordulóját, ahol nemcsak ünnepeltünk, de sportágválasztó bemutatókat is tartottunk – hangsúlyozta a sportvezető, aki a Sydney-i olimpián judo sportágban képviselte hazánkat. – Ma örömmel mondhatom, hogy eredményes volt a toborzás, hiszen 2023-hoz képest 20 %-kal nőtt a sportolói létszámunk! A mai évzáron a jelenlegi versenyzőink eredményeinek elismerése mellett, két olyan sportiskolából indult felnőtt versenyzőt is szeretnék köszönteni, akik jelenleg is Miskolcon sportolnak. 2024-ben Miskolc Önkormányzata az „Év Sportolója” kitüntető címmel díjazta őket. Tóth Anna, a DVTK kétszeres junior vb-bronzérmes gátfutója még sportiskola színeiben nyerte az első vb-bronzérmét. Sáfrány Péter, az MVSC junior világbajnok, vb-ezüstérmes, U23-as Európa-bajnok judosa sportiskolásként érte el első kimagasló nemzetközi eredményét, amikor is az ifjúsági Európa-bajnokságon bronzérmes lett. A tavalyi év legnagyobb szakmai kihívását sikeresen megoldottuk! A Magyar Úszó Szövetség Miskolcon is elindította az Úszó Nemzet programot, ami a Sportiskola kötelező úszás-oktatásával azonos tartalmú feladat. Sikerült megoldani, hogy a két szervezet által finanszírozott program a miskolci úszósportnak plusz hozzáadott értéket jelentsen és erősítse azt a jövőben! A következőkben a Diósgyőri Uszodában szervezzük a kötelező úszás oktatását, melynek köszönhetően a hosszú ideje zárva tartott létesítmény újra kinyitott! Köszönöm minden munkatársunknak az elvégzett munkáját melynek köszönhetően ismét sikeres és eredményes évet zárhattunk! Köszönöm az edzők magasszintű felkészítő munkáját, a sportolók kitartó és alázatos kitartó hozzáállását!

A beszédet követően a jelenlevők megtekinthették a Miskolci Sportiskola 25 éves jubileumi születésnapján készült zenés videó összeállítását.

Az utánpótlásnevelés fellegvára

A folytatásban Veres Pál, Miskolc megyei jogú város polgármestere lépett a mikrofonhoz. A városi önkormányzat vezetője beszédében méltatta a sportiskola növendékeinek, edzőinek, valamennyi munkatársának és a szülőknek az áldozatos munkáját. Elmondása szerint az intézmény a miskolci utánpótlásnevelés fellegvára, melynek hatékony működése kulcskérdés a város egészséges ifjúsága szempontjából. Az elért eredmények jó példát jelenthetnek azon fiatalok számára, akik még csak keresik az utat a rendszeres sportolás irányába. Ők is láthatják, hogy szorgalommal, kitartással szép eredményeket lehet elérni a sport területén.  

A színpadon a Harc- és Táncművészet Sportegyesület showtánc és gyermek fittness bemutatója szórakoztatta a nézőtéren helyet foglaló vendégeket.

Sikeres és eredményes szezon volt

A program következő részében Deák-Bárdos Mihály, a Miskolci Sportiskola szakmai vezetője ismertette 2023/2024-es tanév eredményeit.

  •  A 2023/24-es tanévben sikeres és eredményes szezont zártunk. – fogalmazott a birkózóként ötszörös vb-ezüstérmes, Európa-bajnok, többszörös olimpikon sportvezető. – A két évzáró közötti időszakban, minden korosztályt beleértve az országos bajnokságokon és a sportági szakszövetségek által rendezett Diákolimpiákon megszerzett bajnoki címek, érmek és helyezések mellett, az elmúlt tanévben újra korosztályos világ- és Európa-bajnoki címekkel, érmekkel, valamint Európa-kupákon elért értékes helyezésekkel büszkélkedhetünk az egyéni és csapatversenyszámokban egyaránt! Az elmúlt időszakról az is elmondható, hogy növekedett a versenyengedéllyel rendelkező sportolók száma és az olimpiai pontokban mért eredményességünk is. Az elért eredményekhez szívből gratulálok mindenkinek, a szezon hátralévő részében megrendezendő versenyekhez jó felkészülést, sikeres versenyzést és természetesen kellemes nyarat kívánok!

A Miskolci Sportiskola torna szakosztályának tagja, Dányi Eszter a serdülő magyar bajnokságon előadott gyakorlatát mutatta be színpadon.

A jól megérdemelt ajándékokat Veres Pál, Illyés Miklós és Deák-Bárdos Mihály adta át az arra érdemes sportolóknak.

Az elismerésben részesült versenyzők: 

A 2023/24. évi világ- és Európa-bajnokok 

Laser run:

  • Herczeg Áron egyéni világ- és Európa-bajnok
  • Lázár Simon világbajnok, csapatban

Magyar bajnokok 

Atlétika: Barta Bodza, Enyedi Lili, Forgács Anna, Fészki Hanna, Kocsis Bernát Bendegúz, Stefanovics Roland 

Birkózás: Oláh Jázmin, Lovas Marcell, Balázs Zea, Oláh Zoé, Kosik Vivien, Szakács Veronika

Cselgáncs: Sárközi Zsuzsa, Tóth Máté Miron 

Kajak-kenu: Tóth Blanka, Tóth Zsófia, Zilay Janka

Ökölvívás: Mezei Petra 

Öttusa: Lázár Simon, Pocsai Noémi Emese 

Sakk: Gyurik Lily Michelle 

Úszás: Kopcsó Petra 

A 2023/24. tanév legjobb leány és fiú sportolói 

Asztalitenisz: Ivánka Milán 

Atlétika: Enyedi Lili, Kocsis Bernát Bendegúz 

Birkózás: Balázs Zea, Lovas Marcell

Cselgáncs: Sárközi Zsuzsa, Tóth Máté Miron 

Kajak-kenu: Tóth Blanka, Szutorcsik Szabolcs 

Kosárlabda: Bokros Boglárka

Labdarúgás: Bódi Luca Sára, Szabó Zselyke

Ökölvívás: Mezei Petra, Farkas Róbert 

Öttusa: Fischer-Colbrie Fédra, Herczeg Áron 

Röplabda: Sztanyó Petra

Sakk: Gyurik Lily Michelle, Kozák Ádám

Tenisz: Tóbiás Balázs

Torna: Zágonyi Kitti, Bolha Áron

Úszás: Kopcsó Petra, Doszpoly Zsombor 

Díjat kapott két volt sportiskolás versenyző 

Tóth Anna atléta és Sáfrány Péter cselgáncsozó