Kovács Máté (középen) sérülése után tért vissza újra a versenyzéshez.

Október végén, igazi nyárias időben de színes lombok között versenyezhettek a miskolci terepfutók szerte az országban. A derékhad Nemesvámos mellett a Mezei Liga 2. fordulóján vett részt, ahol ott volt az ország fiatal hosszútávfutóinak színe java.

Nemesvámoson remek hangulat és érdekes, sok kanyarral és akadállyal tarkított pálya várt a résztvevőkre. Zibrinyi Luca és Lövei Vanda (mindkettő Miskolci Sportiskola-Nomád Terepfutó Suli) és Hornyik Míra (DVTK) rajtolt először a római korból származó romok között kijelölt 3 km-es, három körből álló pályán. Luca 16. lett, Vanda pedig a 20., de mindketten kis serdülők, tehát idősebbekkel is meg kellett küzdeniük. Míra a 29. helyen ért célba.
Az újonc és serdülő fiúkra már 4 km várt. Négy miskolci tehetséges futó vett részt ebben a futamban. Nagy Dániel (Miskolci Sportiskola-Nomád Terepfutó Suli) sajnos beteg lett és igen megszenvedte a futást, de nem adta fel. Végig tolta, ahogy csak bírta és végül 28. lett. Csoma Dávid (Miskolci Sportiskola-Nomád Terepfutó Suli) jól kezdett, de a sok kanyar most kifogott rajta és 17. helyen zárt. Pocsai Levente (Miskolci Sportiskola-Nomád Terepfutó Suli), aki még csak 2007-es, tehát 3 évvel idősebbek ellen is versenyzett, hihetetlen okos és bátor futással 13. helyen érkezett célba, sőt, ha a ligát nézzük, a 11. helyet érdemelte ki. Kovács Máté (Miskolci Sportiskola-Nomád Terepfutó Suli) hosszú sérülésből visszatérve még messze volt a jó formájától, így is kiválóan teljesített és a ligát tekintve 7. helyen végzett.

Az ifjúsági lányok is 4 km-t teljesítettek. Itt Petró Réka képviselte a Miskolci Sportiskolát. Petra sajnos gyomorproblémái miatt nem tudott maximumot nyújtani, de becsülettel küzdött és végül 21. helyen végzett.
Az ifjúsági fiúknál érdekelt Szépvölgyi Bálint (Miskolci Sportiskola-Nomád Terepfutó Suli) nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben és végre tényleg kifutotta magát, nagy hajrával érkezett célba a 11. helyen. Tóth Balázs Márton (DVTK) válogatott atléta betegségből felgyógyulva érkezett a versenyre és még nem volt ereje teljében, de így is az előkelő 8. helyezést érte el.

Összevont mezőnyök indultak a junioroknál és a felnőtteknél. A hölgyeknek 5 km-t kellett teljesítenie. Rokonay Szonja (DVTK) a juniorok versenyében 11. lett, míg az egyre jobb formába lendülő és a Hegyifutó Világbajnokságra készülő Zákányi Panna (Miskolci Sportiskola-Nomád Terepfutó Suli) a felnőtt nők között 6. helyen zárt.
A férfiaknál 7 km volt a táv. Farkas Balázs (Miskolci Sportiskola-Nomád Terepfutó Suli) a juniorok között a kiváló 4. helyet szerezte meg. Iván Levente (Miskolci Sportiskola-Nomád Terepfutó Suli) sérült bokája miatt lelassult az utolsó körre, de egy nagy hajrára még maradt ereje így is. A felnőttek között végül 10. lett.
A miskolci futók edzéseit Papp János és Zámbori Zoltán irányítja.

Képen: Kovács Máté (középen) sérülése után tért vissza újra a versenyzéshez.