A Miskolci Sportiskola színeiben versenyző Gál Nikolett augusztus utolsó hetében a lengyelországi Hallássérült Atlétikai Világbajnokságon áll rajthoz.

A Jezsuita Gimnázium 17 éves tanulója életkora alapján még az U18-as korosztályt képviseli.  Majkut Gergely tanítványa eddig a normál atlétikai versenyeken indult, nem is akármilyen eredménnyel, hiszen utánpótlás országos bajnokságokról 2018-2019-ben öt csapat aranyérmet vihetett haza társaival ötpróba, távolugrás, ötösugrás és 80 m gát kategóriában.

Gál Nikolett a júniusi Magyar bajnokságon futotta meg az augusztus 23-28. között, a  lengyelországi Lublin városában megrendezendő Hallássérült Atlétikai Világbajnokság indulási szintjét. Hallássérülteknél U18 a legfiatalabb korosztály, 2020-ban rendeztek volna nekik egy Európa-bajnokságot, de a Covid-járvány miatt az elmaradt, így alakult úgy, hogy Niki első hallássérült versenye ez a felnőtt vb lesz.

A Miskolci Sportiskola tehetséges versenyzője augusztus 26-án áll rajthoz a 100 m gát elődöntőjében. Edzőjével megfogalmazott célja nem más, mint bejutni az augusztus 27-i döntőbe és ott minél jobb helyezést elérni.

Gál Nikolettnek meg van a szintje a 2021-es brazíliai Siketlimpiára (Hallássérült Olimpia) is, így bizakodhat, hogy az oda utazó magyar keretben is helyet kaphat.