Sáfrány Péter vb-ezüstérmet nyert Ecuadorban

Sáfrány Péter, a Miskolci VSC 2021-es junior korcsoportos judo világbajnoka augusztus 13-án, szombaton, az ecuadori Guayaquilben vb-ezüstéremmel gyarapította a már eddig is veretes éremgyűjteményét.

A hosszú sérülés után visszatérő, idén mindössze egy nemzetközi versenyen résztvevő Sáfrány Péter tehetségére és versenyzői kvalitására jellemző, hogy ilyen előzmények után is kiválóan helyt állt, pedig sorsolása bizony nem volt könnyű a 90 kg-os súlycsoportban.

Bartha Ákos tanítványának első fellépésén az ifjúsági vb-bronzérmes, japán Todaka Junnoszuke  ellenében kellett tovább lépnie, ami hosszabbításban, vetélytársa három intését követően sikerült. A folytatásban az óceániai juniorbajnokság bronzérmese, az ausztrál Danny Vojnikovich nem jelentett különösebb akadályt, ippon-győzelem lett a vége.  A negyeddöntőben a német Tom Droste intésekkel maradt alul Péterrel szemben. S, hogy a „sorminta” folytatódjon, az elődöntőben a francia Aleksa Mitrovic-ot szintén ipponnal múlta felül a Miskolci VSC kiválósága.

A fináléban a junior Ázsia-bajnok, üzbég Jakhongir Mamatrakhimov várt Sáfrányra. Az üzbég bő egy perc után eldobta Pétert és megszerezte az aranyérmet.

Sáfrány Péter (fehér mezben) az ecuadori junior világbajnokságon.
(Fotó: IJF)