Szinay Szabolcs Eb-ezüstérmes!

Élete első világversenyén, az albániai U17 korcsoportos Európa-bajnokságon rögtön döntőzött és ezüstérmet szerzett Szinay Szabolcs, a DVTK-Miskolci Sportiskola birkózója.

A Tirana városában megrendezett kontinens bajnokságon a Juhász Sándor által felkészített Szinay Szabolcs a 80 kg-os súlycsoport hétfői selejtezőjében a szerb Dusan Stokic ellen, nagy csatában nyert és jutott be a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőben a fiatal miskolci tehetség már az első menetben állva hagyta az olasz Kevin Kazazit, melyet követően, már a negyeddöntőben a georgiai Giorgi Makharadzeval nézett szembe, aki ellen 6:0-s hátrányát ledolgozva, 7:6-ra nyert. Az elődöntőben azeri ellenfél, Elmin Aliyev várt rá. Szabolcs egy négypontos akcióval indított, majd levitellel és kiléptetéssel növelte előnyét, míg a technikai tushoz szükséges különbséget egy mögé kerüléssel érte el és jutott be a fináléba.

A döntő első menetében a lengyel Stanislaw Fussy szerzett vezetést, a fél perces pihenőre azonban 3:1-es előnnyel a magyar fiú vonulhatott. A második felvonásban Fussy kezdett jól és fordított, majd egy újabb akcióval technikai tusos győzelmet aratott. Szabolcs így egy szépen csillogó ezüsttel térhetett haza élete első világversenyéről.