A DVTK – Miskolci Sportiskola U15-korcsoportos birkózói június 16-án, vasárnap a Miskolci Egyetem Körcsarnokában, a korosztályos országos bajnokságon léptek szőnyegre. A leányok versengésében egy-egy ezüst- és bronzérmet sikerült itthon tartaniuk a miskolciaknak.

A hagyományoknak megfelelően az országos bajnokság az egykori diósgyőri kiválóság, Szalontai Zoltán emléke előtt tisztelgett. A versenyt Deák-Bárdos Mihály, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Birkózó Szövetség elnöke nyitotta meg. A versenyt megtisztelte jelenlétével Bácsi Péter, világ és Európa- bajnok, a Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) szakmai igazgatója, valamint dr. Szinay Attila, az MBSZ elnökségi tagja. Az eseményen ott volt Repka Attila olimpiai- és Európa-bajnok birkózó, a DVTK birkózó szakosztályának vezetője, az MBSZ elnökségi tagja.

Az U15-ös Szabadfogású és Női országos bajnokság Szalontai Zoltán Emlékversenyen DVTK – Miskolci Sportiskola versenyzői közül Balázs Zea és Oláh Zoé állhattak dobogóra. Zea a negyeddöntőben, Zoé pedig a döntő mérkőzésen minimális különbséggel maradt alul, ami végül egy bronz- és egy ezüstérmet jelentett a miskolciak számára.

Eredmények

Női U15-ös kcs.: 

58 kg: 3. Balázs Zea

+66 kg: 2. Oláh Zoé.