Illyés Miklós (balról), a Miskolci Sportiskola ügyvezetője és Deák-Bárdos Mihály szakmai vezető a sajtótájékoztatón. (Fotó: Kamarás Péter)

A Miskolci Sportiskola idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból december 1-én sportági bemutatókkal egybekötött gálát rendeznek a Generali Arénában. A jubileumi esemény részleteiről november 23-án, csütörtökön délután a Kemény Dénes Városi Sportuszoda VIP-termében tartottak sajtótájékoztatót.

Illyés Miklós, a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője köszöntötte a sajtó képviselőit. Az egykori judo olimpikon sportvezető elmondta, hogy a jubileum kapcsán első körben készítenek egy kiadványt, melyben a legeredményesebb felnőtt sportolók kapnak helyet, de a tulajdonos Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának biztatására és anyagi támogatásával a jövő évben megjelentetnek egy könyvet is, melyben az elmúlt 25 évet részleteiben is feldolgozzák.

Ami pedig a december 1-én, 15.30-kor, a Generali Arénában megrendezendő, színpadi programmal kísért jubileumi ünnepséget illeti, elfogadta a szervezők meghívását és beszédet mond Veres Pál, Miskolc polgármestere, de Illyés Miklós mellett megosztja gondolatait a jelenlevőkkel Fuhrmann Géza, a Miskolci Sportiskola alapító igazgatója is.

Deák-Bárdos Mihálytól, az intézmény szakmai vezetőjétől, egykori négyszeres olimpikon birkózótól megtudtuk, hogy a rendezvény célja – az ünneplés mellett – a sport, a rendszeres testmozgás népszerűsítése is. Ennek apropóján, a jelenleg 800 sportolót foglalkoztató 14 szakosztályukból – az atlétikát és az úszást kivéve – 12 szakosztály nyílt sportági bemutatót tart az érdeklődő fiatalok számára, akik kipróbálhatják a helyszínen a számukra szimpatikus mozgásformákat.

Pódium beszélgetés, neves sportolókkal
Az ünnepi eseményt személyesen is megtisztelik jelenlétükkel a színpadi beszélgetésre is vállalkozó következő kiváló sportolók: Bartha Ákos (cselgáncs), Báthori Szabolcs (torna), Bodonyi András (kajak-kenu), Fülöp Szilvia (asztalitenisz), Tóth Anna (atlétika), Posta Réka (kajak-kenu), Mester Soma (ökölvívás), Kovács Edina (röplabda), Kántor Benedek (öttusa) és Herczeg Áron (öttusa). Videó-üzenetben Nemes Rita (atlétika), Sáfrány Péter (cselgáncs), Dubei Debóra (kosárlabda), Ruff-Nagy Dóra (kosárlabda), Kiss Angelika (kosárlabda), Kiss Attila (úszás) és Takács Péter (labdarúgás) jelentkezik majd be.

A születésnapi rendezvény nyílt, így minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Illyés Miklós (balról), a Miskolci Sportiskola ügyvezetője és Deák-Bárdos Mihály szakmai vezető a sajtótájékoztatón.
(Fotó: Kamarás Péter)