Spiller Tiziana-Párizs

A gyalogló Spiller Tiziana, a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának másodéves hallgatója és miskolci edzője, Szűcs József, a Miskolci Sportiskola gyalogló szakágának vezetője is utazhat a párizsi olimpiára.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) döntése értelmében Spiller Tiziana a maratoni távú vegyes váltó egyik tartalék tagjaként vehet részt az ötkarikás játékokon. Ezt a számot augusztus 7-én, 7:30 órától rendezik meg.

A mindössze 20 esztendős gyalogló a Budapesti Honvéd SE színeiben versenyez. Tiziana a Miskolci Egyetem hallgatójaként indulási jogot nyert a 2023. évi Egyetemi Világjátékokra, ahol a 20 kilométeres gyaloglásban a 13. helyen végzett. Idén is számos alkalommal bizonyította rátermettségét és felkészültségét, amely alapján joggal kerülhetett be az olimpiai csapatba. Márciusban 1:34:21 órás idővel U23-as országos rekordot állított fel 20 kilométeren, valamint részt vett a Gyalogló Csapatvilágbajnokságon, Törökországban, ahol az egyéni 20 kilométeres versenyben 36. helyen végzett, illetve rajthoz állhatott a közelmúltban befejeződött római atlétikai Európa-bajnokságon is, ahol ugyancsak 20 kilométer gyaloglásban 30. helyen zárt. Hazai versenyeken két korosztályos bajnoki címet, valamint három felnőtt bajnoki érmet szerzett.

Spiller Tiziana miskolci edzéseit Szűcs József, a Miskolci Sportiskola gyalogló szakágának vezetője, míg a fővárosi tréningjeit Srp Miklós irányítja. Tegnap érkezett a hír, hogy a Bp. Honvéd anyagi támogatásának köszönhetően Szűcs József is ott lehet tanítványával a párizsi olimpián!