Hat olimpiai bajnok előtt versenyezhettek a „Jövő Bajnokai”
A Magyar Úszó Szövetség „Jövő Bajnokai” programjának össz-régiós úszóversenyét február 1-én rendezték meg Budapesten, a Tüske-uszodában. A hazai utánpótlás válogatott keretnek is tekinthető, a kilenc régióból érkezett, régiónként 32-32 úszó megmérettetését a helyszínen tekintette meg dr. Soós Csaba szövetségi kapitány, valamint olimpiai bajnokaink közül Kovács Ágnes, Czene Attila, Darnyi Tamás, Rózsa Norbert, Szabó „Joe” József és Wladár Sándor. Ott volt az eseményen az olimpiai ezüstérmes dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára, továbbá több paralimpikon is.

A Hölcz Péter vezette Észak-magyarországi Régió csapatában a Miskolci Sportiskola delegálhatta a legtöbb úszót: Esztián Petra, Deák Zsóka, Hornyik Panna, Kárpáti Zalán, Kovács Péter, Lupkovics Lázár, Fazekas Ádám és Pásztor Hunor állhatott rajtkőre. A Miskolci Sportiskola két tehetséges versenyzője, Léport Milán és Tulipán Bence betegség miatt sajnos nem tudott részt venni a viadalon. Ezt a csapatot erősítették még a Fiedler Ottó SE, az Ózdi ÚK, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub, az Egri ÚK, a Hatvani ÚK és a Gyöngyösi ÚK sportolói is. Alanyi jogon a korosztályos országos bajnokság 1-3. helyezettjei kerültek be a csapatba, míg a 4-8. helyezettek a keretfeltöltésnél elsőbbségi jogot szereztek.

Az egyéni versenyszámok helyezései alapján a régiók között hirdettek csapateredményt, melynek során a miskolciakon kívül további 3-4 meghatározó versenyzőt is nélkülöző Észak-magyarországi Régió a nyolcadik pozícióban zárt.