A Miskolci Sportiskola fennállása óta legnagyobb kosárlabda sikerét érte el a Vadmacskák „A” és „B” csapata azzal, hogy ezüst- és bronzérmet érdemelt ki a B33 országos bajnokság döntőjében.

A fővárosi Kaszások Akadémia csarnoka adott otthont június 19-én, szombaton a B33 kosárlabda U18-as  (junior) és egyetemi korosztályos országos döntőnek. A  Miskolci Sportiskola a két fordulós (május 30., június 12.), sikeres  előcsatározások után két junior leány csapattal képviseltethette magát a fináléban. A  Vadmacskák „A” együttese eredményei alapján,míg a „B” csapat egy visszalépést követő meghívásnak köszönhetően lehetett részese a hatos döntőnek.

A Miskolci Sportiskola „A” az Atomerőmű Szekszárd és az MTK csapatával, míg a Miskolci Sportiskola „B” a Vasas „A” és a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia csapatával  került egy csoportba. A csoportkörök után – egy-egy győzelemmel és vereséggel – mindkét miskolci együttes a második helyet szerezte meg, ami elődöntőt jelentett számukra. Az elődöntőben a Miskolci Sportiskola „A” 19:11-re jobbnak bizonyult a Vasas „A” csapatától, így bejutott a döntőbe, a Miskolci Sportiskola „B”  viszont 19:7-re alulmaradt az Atomerőmű Szekszárd ellen.

A finálé nagy küzdelmet hozott a Miskolci Sportiskola „A” és az Atomerőmű Szekszárd között. A bajnoki aranyérem a végjátékban dőlt el, 11:7 arányban a szekszárdiak javára. A Miskolci Sportiskola Vadmacskák „A” ezüstérmes csapatának tagjai: Balla Sára, Borbély Blanka, Földi BoglárkaSzemerszki Mária.

Az elődöntők két vesztese bronzérmet vehetett át az eredményhirdetésen. A Miskolci Sportiskola Vadmacskák „B” bronzérmes csapatának tagjai: Balla Emese,Bata EmesePető RékaVukicevic Mila, Bodrogi Éva (a 2. fordulóban játszott), György Jázmin(az 1. fordulóban játszott).

Kihozták magukból a maximumot

  • Nagyon büszke vagyok a lányok hozzáállására, küzdőszellemére és győzni akarására, melyet az előcsatározások és a döntő alatt is produkáltak –fogalmazott  Vukicevic Milen , a Miskolci Sportiskola Vadmacskák edzője. –  Örülök, hogy kihozták magukból a maximumot és egy egyébként is sikeres év után, egy még sikeresebb zárást tudtak produkálni. Tudomásom szerint a Miskolci Sportiskola kosárlabda szakosztályának ez az eddigi legnagyobb sikere. Az pedig csak hab a tortán, hogy a lányok ezért az eredményért 15 pontot kapnak a főiskolai, egyetemi felvételihez.

A B33 U18-as országos bajnokság leány végeredménye: 1. Atomerőmű Szekszárd, 2.Miskolci Sportiskola Vadmacskák „A”, 3. Vasas „A” és Miskolci Sportiskola Vadmacskák „B”, 5. Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia, 6. MTK.