A Jezsuita Gimnázium Diákolimpia “B”-korcsoportos B33-as leány  kosárlabda csapata június 12-én, Miskolcon, országos döntőn vett részt, nem is akárhogy, hiszen kiérdemelték a végső elsőséget.

A múlt hétvégén a Miskolci Egyetem Körcsarnokának szomszédságában található szabadtéri pályákon rendezték meg a DECATHLON B33 Diákolimpia 2022 Országos Döntőt. A Jezsuita Gimnázium 1-es csapata a lányok között a „B” (9-12. évfolyam) korcsoportos bajnokságban vett részt.

A csoportkörben a miskolciak a budapesti Leövey Klára Gimnázium és a győri Bercsényi Miklós Sportiskola csapatával kerültek össze és két győzelemmel jutottak be a negyeddöntőbe:

Jezsuita 1  –   Leövey Klára Gimnázium    11 : 5

Jezsuita 1  –  Bercsényi Miklós Sportiskola   9 : 4

A negyeddöntőben a miskolci Herman Ottó Gimnázium volt a következő ellenfél. A 20:11 arányú Jezsu-győzelem utat jelentett az elődöntőbe, ahol a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium és Kollégium együttesével csaptak össze és nyertek 16:12-re, ami finálét ért.

A döntőben a Jezsuita Gimnázium másodszor találkozott a fővárosi  Leövey Klára Gimnázium csapatával, akiket másodszor is magabiztosan, 12:7 arányban múltak felül. A Jezsuita  Gimnázium „aranycsapatának” tagjai közül hárman,  Borbély Blanka, Szemerszki Mária, Vukicsevics Mila a Miskolci Sportiskolában pallérozódik, míg Kádas Boglárka a DVTK SE sportolója.

Meg van a harmadik bajnoki arany

Két éves kihagyás után folytatódott újra a B33 Diákolimpia versenye, melynek a pandémia előtt, 2018-ban és 2019-ben is a bajnokai voltunk – hangsúlyozta Vukicsevics Milen, a Miskolci Sportiskola kosárlabda szakosztályának vezetője. – Számunkra nem volt könnyű a finálé, hiszen egyik alapemberünk, Földi Boglárka sérülést szenvedett a verseny hetében. A többieket ez sem zavarta meg, kimagasló játékkal újra a dobogó legfelső fokára jutottak. Nagyon büszke vagyok a lányok hozzáállására, küzdőszellemére és győzni akarására, melyet az előcsatározások és a döntő alatt is produkáltak. Örülök, hogy kihozták magukból a maximumot és az egyébként is sikeres szezont egy ilyen sikerrel zárták le.

A DECATHLON B33 DIÁKOLIMPIA 2022 Országos Döntő leány „B” korcsoportos végeredménye:

 1. Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda „1”

2.  Leövey Klára Gimnázium

3.  Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium és Kollégium

4.  Kecskeméti Református Gimnázium.

Szemerszki Mária (balról), Borbély Blanka, a sérült Földi Boglárka, Kádas Boglárka, Vukicsevics Mila és Vukicsevics Milen a döntő befejezését követően.